Recept

Trifle met mango en mascarpone-crème

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Leuke versie van een trifle

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Schil 1 rijpe mango, ontpit en snij 'm in kleine blokjes. Week 4 gelatineblaadjes in koud water. Verkruimel de amandelkoekjes en hak de nootjes. Pers het sap en rasp de zeste van de limoen.

  2. 2

    Mix 1 uitgelekt blik abrikozen (480 g zonder sap) fijn in de blender. Meng de abrikozenpuree met de geraspte zeste en het sap van 1 onbehandelde limoen, 2 eetlepels abrikozenlikeur en 1 zakje vanille suiker.

  3. 3

    Warm op in een pannetje. Doe de uitgeknepen gelatineblaadjes erbij. Voeg de mangoblokjes toe en roer goed om. 

  4. 4

    Meng 250 g mascarpone met 2 eetlepels suiker, 3 eetlepels amaretto en 2 dl opgeklopte room.

  5. 5

    Vul de glaasjes met laagjes vruchtencompote en mascarponecrème. Werk af met verkruimelde amandelkoekjes en gehakte nootjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Trifle met mango en mascarpone-crème

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!