Karamelmousse
bereiding
-
1
Laat de gelatine weken in koud water. Verwarm 70 g suiker in een pannetje op een zacht vuur, tot de suiker gesmolten is en lichtjes gekaramelliseerd. Schenk er de lichte room en de rum bij. Roer goed glad en neem het pannetje van het vuur.
-
2
Knijp de gelatineblaadjes uit. Doe ze bij de warme karamel en roer tot de gelatine volledig opgelost is.
-
3
Klop de eidooiers los met de rest van de suiker. Meng met de lichtjes afgekoelde karamel. Klop stevig op, en mooi glad.
-
4
Klop de room stijf en spatel ’m luchtig door het mengsel.
-
5
Leg in vier vormpjes (type ramequin) een groot vel plasticfolie. Verdeel de mousse over de vormpjes. Laat ten minste een halve dag opstijven in de koelkast.
-
6
Rooster de noten in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Strooi er de suiker bij en laat op een zacht vuurtje staan tot de suiker lichtjes karamelliseert.
-
7
Stort de karamelmousse meteen op dessertborden. Lepel er wat karamelsaus bij. Leg er een koekje op en schep er wat gekaramelliseerde noten bovenop.
Voorbereiding