Recept

Toast champignon

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een oerklassieker

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200 °C.

    Borstel de champignons droog schoon. Breek de steeltjes uit de hoeden en hak ze fijn.

    Pel de sjalot en snipper hem fijn.

    Snipper de ham fijn.

    Hak de tuinkruiden.

  2. 2

    Vermeng de bloem met de helft van de boter.

  3. 3

    Vermeng de champignonsteeltjes met de sjalot, de ham, de kaas, de tuinkruiden en de rest van de boter. Vul er de champignonhoeden mee.

  4. 4

    Schik ze naast elkaar in een ovenschaal. Schenk er de wijn bij. Zet 15 minuten in het midden van de op 200 °C voorverwarmde oven. Rooster ondertussen het brood.

  5. 5

    Hou de champignons warm onder aluminiumfolie. Schenk het stoofvocht in een pannetje. Zet op het vuur en bind met het bloemmengsel.

  6. 6

    Klop de eidooier los met de room en roer die door de saus . Roe er de rest van de kaas door. Laat nog even doorwarmen( maar niet meer koken).Kruid naar smaak.

  7. 7

    Leg op elke toast een paddenstoel. Lepel er de saus over. Werk af met een plukje groen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Toast champignon

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!