Zeebarbeel met tomatentapenade
bereiding
-
1
Hak de peterselie fijn. Snij de citroen in 8 partjes. Haal het kruim uit de ciabatta en snij het in stukjes. Snipper de knoflook.
-
2
Mix in de blender de olijven, tomaatjes, kappertjes, pijnboompitten, peterselie en een geutje olijfolie tot een tapenade; voeg eventueel olijfolie toe. Breng op smaak met peper en zout.
-
3
Verdeel ¾ van het mengsel over de helft van de visfilets. Dek af met de andere filets. Bind samen met keukentouw. Schik in een ingevette ovenschaal.
-
4
Vermeng de rest van de tapenade met olijfolie.
-
5
Leg de citroen bij de vis. Zet 25 minuten in de warme oven op 180° C. Kook intussen de rijst.
-
6
Fruit de knoflook aan in veel olijfolie. Doe er, als de knoflook gaat kleuren, het broodkruim bij. Bak al omscheppend goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.
-
7
Schik de vis op de borden, schep er wat vloeibare tapenade over en bestrooi met de croutons. Garneer met de citroen en peterselie. Serveer met de rijst.
Voorbereiding