Recept

Soep van gegrilde groenten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Door de groenten te grillen krijgt je soep net dat ietsje extra

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Halveer de paprika's en verwijder de zaadlijstjes. Halveer de tomaten en leg ze met de snijkant naar boven. Snij de knoflook in plakjes en rist het takje tijm en het takje marjolijn af. Snipper de ui.

  2. 2

    Sprenkel olijfolie over de tomatenhelften en leg op elke helft wat rozemarijn, tijm en een plakje knoflook. Kruid met peper en zout. Zet de bakplaat in een voorverwarmde oven van 200°C, gedurende 30 minuten.

  3. 3

    Bestrijk de buitenkant van de paprika's met olijfolie en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Verwijder het vel van de tomaten en de paprika's en snij ze in repen.

  4. 4

    Fruit de ui in wat olie. Voeg de gegrilde paprika's en tomaten toe. Blus met kippenbouillon. Voeg de tomatenpuree toe en laat 15 minuten sudderen op een zacht vuur. Breng op smaak met peper en zout.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Soep van gegrilde groenten

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!