Recept

Dashibouillon met parmaham

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Aziatische koude soep

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij de wortel en prei in fijne julienne. Wrijf de vellen zeewier schoon met een vochtige doek. Overgiet met 1 l koud water en breng op een zacht vuurtje aan de kook. Laat 10 minuten sudderen. Zeef en bewaar het vocht. 

  2. 2

    Doe de katsubushivlokken in het kombukookvocht en laat op een zacht vuurtje trekken tot de vlokken naar de bodem zakken. Giet door een zeef en bewaar het vocht.

  3. 3

    Leg 6 plakjes ham in de bouillon en laat ze 10 minuten trekken. Giet door een zeef.

  4. 4

    Breng de bouillon op smaak met sojasaus en sake.

  5. 5

    Blancheer de erwtjes, prei en wortelen en doe ze bij de bouillon. Kruid en laat koelen.

  6. 6

    Leg in 4 glaasjes een plakje ham en overgiet met de bouillon. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Dashibouillon met parmaham

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!