Ricottamousse met vijgenconfituur en parmaham
bereiding
-
1
Klop de eiwitten stijf. Week de gelatine in koud water. Meng de ricotta met de geraspte parmezaan en kruid met peper. Warm de groentebouillon op en los er de uitgeknepen gelatine in op. Roer de gelatine door het kaasmengsel. Spatel er de eiwitten door. Verdeel de ricottamousse over kleine glaasjes en zet ze minstens 4 uur in de koelkast.
-
2
Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de ham op een met bakpapier beklede ovenplaat. Droog de ham 15 minuten in de oven. Laat de ham afkoelen op keukenpapier en breek ze in repen.
-
3
Werk de glaasjes af. Verdeel wat vijgenconfituur over de ricottamousse en steek er een stukje gedroogde parmaham in. Snij de vijgen in fijne plakjes en verdeel ze over de glaasjes. Werk af met de shisoblaadjes.