Chocoladebiscuit met kersensorbet
bereiding
-
1
Kook 1 dl van de kersenpulp op met de suiker. Voeg er het citroenzuur aan toe en laat afkoelen. Meng met de rest van de pulp en draai er sorbet van in de ijsmachine. Zet in de diepvries.
-
2
Maak de biscuit. Meng het amandelpoeder met het cacaopoeder. Mix daar het eiwit, de eidooier, suiker en de bloem door. Giet in een sifo en zet minstens een halfuur in de koelkast. Spuit het mengsel dan in bekers of schaaltjes die in de magnetron mogen, en bak 35 seconden op 750 Watt. Laat een beetje afkoelen en ontvorm. Trek de biscuit in stukjes.
-
3
Kook voor de kirschcrème de room op met het vanillestokje. Doe er een scheutje kirsch bij en los de gelatine op in de room. Laat afkoelen.
-
4
Verdeel de kersen over schaaltjes. Leg er wat stukjes chocoladebiscuit bij en wat van de kirschcrème. Werk af met een bolletje sorbet en bestuif met poedersuiker.
Voorbereiding