Kaaskroketten
bereiding
-
1
Splits de eieren.
-
2
Laat in een pan met dikke bodem de boter smelten (niet kleuren). Strooi er 150g bloem bij en roer glad. Laat de roux eventjes 'opdrogen' op een vuur. Leng dan aan met, in straaltjes, de lauwe melk. Roer voortudrend en blijf dit doen tot de saus borrelend kookt.
-
3
Doe er, van het vuur af, één na één de eierdooiers bij. Roer telkens goed glad. Kruid met peper en zout. Zet weer op het vuur tot de eerste luchtbellen verschijnen. Neem de pan meteen van het vuur.
-
4
Voeg er de gemalen kaas aan toe. Roer tot de kaas volledig gesmolten is. Kruid naar smaak bij met nootmuskaat.
-
5
Leg een vel bakpapier op een bakplaat. Strijk het kaasmengsel duimdik uit op het bakpapier. Laat volledig afkoelen.
-
6
Snij de koek met een scherp mes in stukken van 3 x 5 cm.
-
7
Klop de eiwitten lichtjes op. Wentel de kroketten eerst in bloem, dan in eiwit en tenslotte in paneermeel. Laat nog ten minste 1 uur opstijven in de koelkast.
-
8
Bak de kaaskroketten in hete frituurolie (160°C) goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Voorbereiding