Gehaktballetjes met selder
bereiding
-
1
Spoel de selders, snij ze in niet te kleine stukken. Pel de ui en snipper hem fijn.
-
2
Stoom de selders in 3 tot 5 minuten beetgaar boven een bodempje water. Fruit de uisnippers glazig in een nootje boter.
-
3
Laat wat afkoelen.Vermeng het gehakt met de gefruite ui, het ei en de mosterd. Kruid eventueel bij met peper en zout.
-
4
Maak balletjes van het gehakt. Bak ze in een koekenpan in boter goudbruin. Strooi er een theelepeltje suiker over, laat nog eentjes bakken. Zet ze even aan de kant.
-
5
Bak in dezelfde pan, in ruim wat boter, de gestoomde selder 1 minuut. Kruid met peper en zout. Blus met de vleesbouillon en breng aan de kook.
-
6
Doe er de vleesballetjes bij. Laat nog heel even doorwarmen. Lekker met aardappelpuree.
Voorbereiding