Runderstoofpotje
bereiding
-
1
Hak de ui fijn. Hak de bladpeterselie grof. Snij de knoflook fijn. Schil en snij de aardappelen in stukken. Snij de wortelen in stukjes.
-
2
Verhit de olijfolie in een ruime braadpan op middelhoog vuur en bak de stukken vlees in porties rondom goudbruin. Kruid met peper en zout. Haal het vlees uit de pan.
-
3
Stoof in dezelfde pan de ui en de fijngehakte knoflook glazig. Doe er het vlees weer bij. Overgiet met de wijn en voeg er de tomatenpuree, laurier en tijm aan toe. Breng aan de kook en laat 1 uur zachtjes sudderen.
-
4
Smelt in een andere pan de boter. Doe er de in stukjes gesneden aardappelen en wortel bij en roerbak 20 minuten. Kruid met peper en zout.
-
5
Doe de groenten bij het vlees, voeg water toe tot alles net onder staat en laat nog 10 minuten garen.
-
6
Meng de bouillonbolkjes door de warme stoofpot. Bind de saus eventueel met wat maïszetmeel. Bestrooi met gehakte peterselie.
Voorbereiding