Lamsvlees met tamtam
bereiding
-
1
Snij het lamsvlees in blokjes. Snipper de knoflook. Snij de paprika's in reepjes. Snij de komkommer in blokjes. Pel, ontpit en snij de 2 tomaten in blokjes. Snij de ui fijn.
-
2
Meng het lamsvlees met komijn, paprikapoeder, zout, knoflook en olijfolie. Laat minstens een uur marineren.
-
3
Meng alle ingrediënten, de komkommer, tomaten, ui, olijfolie, wijnazijn, peper en zout, voor het slaatje en zet koel weg.
-
4
Stoof de rode paprika in een pan met olijfolie. Doe er het lamsvlees bij en bak mooi bruin. Kruid zo nodig met peper en zout.
-
5
Verhit wat olie in een wok. Pel de bakbananen en snij ze in plakjes. Bak ze in de olie goudbruin en wentel ze door kokospoeder.
-
6
Verdeel de tomaat-komkommersalade over de borden. Leg daar het lamsvlees op, en werk
af met gebakken banaan. Druppel een beetje room over de borden, garneer met peterselie en serveer meteen.
Voorbereiding