Recept

Lamsvlees met tamtam

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Subliem lamsstoofpotje

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij het lamsvlees in blokjes. Snipper de knoflook. Snij de paprika's in reepjes. Snij de komkommer in blokjes. Pel, ontpit en snij de 2 tomaten in blokjes. Snij de ui fijn. 

  2. 2

    Meng het lamsvlees met komijn, paprikapoeder, zout, knoflook en olijfolie. Laat minstens een uur marineren.

  3. 3

    Meng alle ingrediënten, de komkommer, tomaten, ui, olijfolie, wijnazijn, peper en zout,  voor het slaatje en zet koel weg.

  4. 4

    Stoof de rode paprika in een pan met olijfolie. Doe er het lamsvlees bij en bak mooi bruin. Kruid zo nodig met peper en zout.

  5. 5

    Verhit wat olie in een wok. Pel de bakbananen en snij ze in plakjes. Bak ze in de olie goudbruin en wentel ze door kokospoeder.

  6. 6

    Verdeel de tomaat-komkommersalade over de borden. Leg daar het lamsvlees op, en werk
    af met gebakken banaan. Druppel een beetje room over de borden, garneer met peterselie en serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Lamsvlees met tamtam

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!