Vanillecrème met aardbeiengranité
bereiding
-
1
Mix de aardbeien (hou er een paar over voor de afwerking) met het water en 75 g suiker. Schep de moes in een plastic doos en zet 2 uur in de diepvriezer. Roer het mengsel dan los met een vork, en herhaal dit elk uur. Na zowat 6 uur is de granité klaar.
-
2
Klop voor de vanillecrème de eidooiers met 200 g suiker tot een wit schuimige massa (hoe langer u klopt, hoe beter). Breng de melk aan de kook met het uigeschraapte merg van het vanillestokje.
-
3
Voeg er van het vuur af al roerend met een houten lepel het eimengsel bij. Zet weer op het vuur en blijf roeren tot de gewenste dikte (maar laat niet meer koken, anders stollen de eieren).
-
4
Schep er voor het serveren de aarbeiengranité bovenop. Werk de glaasjes af met verse aardbeien.