Rode poon met asperges en tuinkers
bereiding
-
1
Was 1 sinaasappel en 1 citroen, allebei onbespoten, en schil ze met een dunschiller.
Snij wat van de sinaasappelschil in fijne zestes, hou apart.
Snij de geschilde sinaasappel en citroen in dunne plakjes.
-
2
Spoel de vis en dep ze droog. Leg ze afwisselend met de citrusplakjes in een schaal en laat 2 uur marineren in de koelkast.
-
3
Maak de groene asperges schoon en snij ze in grove stukken. Kook ze 4 minuten in gezouten kokend water. Laat uitlekken in een vergiet en vang daarbij 4 eetlepels kookvocht op.
-
4
Laat de asperges schrikken onder koud water. Meng het kookvocht met 3 el citroensap, een snuifje suiker en een tl zachte mosterd. Breng op smaak met peper en zout en schenk over de asperges.
-
5
Rooster de pijnboompitjes in een pan met antiaanbaklaag en voeg er de sinaasappelschilletjes en een tl olie bij. Meng ze met een bakje gespoelde tuinkers en enkele jonge blaadjes basilicum.
-
6
Strooi over de asperges. Dep de rodepoonfilets droog en bak ze eerst op de velkant in wat boter of olie, gedurende 2 minuten.
-
7
Draai om en bak nog 2 minuten verder. Breng op smaak met peper en zout. Serveer met de asperges. Lekker met rijst.
Voorbereiding