Rode poon met aardappelsalade
bereiding
-
1
Kook de aardappelen in de schil 12 minuten. Laat ze afkoelen en snij ze in plakjes.
-
2
Spoel de appel en snij hem ongeschild in staafjes. Besprenkel meteen met 1 el citroensap.
-
3
Roer een vinaigrette van 5 el olie, 1 kl mosterd en de rest van het citroensap. Kruid met peper en zout.
-
4
Meng de aardappelen met de appel, lente-ui, dragonblaadjes, bieslook en de helft van de vinaigrette.
-
5
Maak enkele insnijdingen in het vel van de vis, om omkrullen te voorkomen. Bak hem goudbruin (eerst op de velkant, daarna aan de andere kant). Kruid met peper en zout.
-
6
Verdeel de aardappelsalade over de borden. Leg er de vis bij en lepel er de rest van de vinaigrette over. Garneer met plukjes tuinkers.