Recept

Citroenkaastaart

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. 2

    Smelt de boter en meng met de verkruimelde volkorenkoekjes. Verdeel het mengsel over een met bakpapier beklede springvorm (26 cm diameter) en druk goed aan. Zet 10 minuten in de oven.

  3. 3

    Klop de room stijf met de suiker en de vanillesuiker. Schep er de plattekaas door. Week de gelatine 5 minuten in koud water en knijp uit.

  4. 4

    Rasp de schil van de citroenen en pers de vruchten uit. Verwarm het citroensap en los er de gelatine in op. Laat wat afkoelen en meng door de kaascrème, samen met de geraspte citroenschil.

  5. 5

    Schik de vingerkoekjes of Madeirakoekjes met de mooie kant langs de wand van de springvorm. Schep er de crème in. Zet ten minste 4 uur in de koelkast.

  6. 6

    Ontvorm de taart op een schaal en bind er een lint omheen. Werk af met minimarshmallows en eitjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Tags:

Citroenkaastaart

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!