Recept

Feestelijke rodewijnsaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze feestelijke saus maak je met de aanbaksels en de groenten uit de braadschotel van het vlees waarbij je de saus gaat serveren, bijvoorbeeld lamskroon met krieltjes en gebakken witloof. Zo krijgt je saus extra veel smaak.

Wil je liever een gladde saus? Haal ze dan door een zeefje voor je ze bindt met sausbinder.

bereiding
  1. 1

    Blus de aanbaksels en de groenten in de braadschotel waarin je het vlees gebakken hebt met de rode wijn en roer los.

  2. 2

    Giet het geheel in een pannetje en voeg de lamsbouillon toe.

  3. 3

    Laat de saus even inkoken en kruid ze met peper en zout. Bind de saus met 1 à 2 eetlepels sausbinder, volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Feestelijke rodewijnsaus

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!