Avocadoslaatje met zalm
bereiding
-
1
Maak de sla schoon en snij de bladeren in repen. Schil de komkommer en de avocado. Halveer ze in de lengte. Schraap de zaadjes uit de komkommer.
-
2
Snij de verse zalm in blokjes. Bak ze kort aan alle kanten in boter of olie. Kruid met peper en zout. Laat uitlekken op keukenpapier. Snij de gerookte zalm in repen.
-
3
Snij de avocado en komkommer in blokjes en besprenkel de avocado met de helft van het citroensap. Snipper de lente-ui fijn. Maak een vinaigrette met de rest van het citroensap. Voeg dubbel zoveel maïsolie toe, kruid met peper, zout en wat wasabi.
-
4
Rooster de sesamzaadjes in een pan zonder vetstof. Laat afkoelen.
-
5
Verdeel sla, avocado en komkommer over vier borden. Leg de zalmblokjes en -reepjes erop. Werk af met de gehakte kruiden, vinaigrette, lente-ui en sesamzaadjes.