Recept

Samosa’s van aardappelen en doperwten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Schil de aardappelen en kook ze gaar. Pel de knoflook en snipper fijn. Schil de gember en rasp'm. Hak de koriander fijn. Verhit de olie en fruit hierin de komijnzaadjes tot ze knetteren. Voeg dan de gember en de knoflook toe en fruit 2 minuten.

  2. 2

    Voeg het pepertje, de garam masala en kurkuma toe en bak nog 1 minuut. Snij de aardappelen in kleine blokjes en voeg ze toe, samen met de erwten. Breng alles op smaak met peper, zout en de koriander. Snij de vellen filodeeg in driehoeken.

  3. 3

    Leg er telkens een hoopje van het mengsel op, bestrijk de randen met water en vouw dicht in de vorm van een driehoek. Duw de randen goed aan. Verwarm de friteuse voor op 180°C en frituur de driehoekjes goudbruin in 5 minuten. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Serveer lauw.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Samosa’s van aardappelen en doperwten

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!