Fricassee van kalkoen met jonge groenten
bereiding
-
1
Maak de boontjes, champignons en wortelen schoon. Snij de wortelen in fijne reepjes, de champignons in kwartjes. Bind de laurier, tijm en peterseliestengels tot een kruidentuiltje. Pel de sjalotten en snipper ze fijn.
-
2
Bak de stukken kalkoen licht goudbruin in een grote pan met wat boter. Voeg extra boter toe en strooi er de bloem over. Laat even droogbakken en blus dan met de bouillon. Doe er het kruidentuiltje bij.
-
3
Stoof alle groenten en de sjalot aan in een andere pan met wat boter. Voeg ze, eens ze glazig zijn, toe aan de fricassee. Laat 20 à 25 minuten op een zacht vuurtje pruttelen.
-
4
Verwijder het kruidentuiltje. Voeg de room toe aan de fricassee en roer om. Breng op smaak met peper en zout. Bind de saus met wat sausbinder.