Recept

Lamsnavarin met raapjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Boordevol groenten! Geen fan van lamsvlees? Je kunt dit recept ook met rundvlees maken.

bereiding
  1. 1

    Snij het vlees in niet te kleine stukken. Verhit boter in een pan en bak het vlees mooi bruin. Kruid met peper en zout. Giet het vet weg en hou het vlees apart.

  2. 2

    Pel en snipper de uien. Verhit de maïsolie in een grote pan en fruit de ui. Pel de knoflook, pers de teentjes uit boven de pan en voeg de suiker toe. Laat lichtjes karamelliseren en strooi er dan de bloem over.

  3. 3

    Giet er onder voortdurend roeren geleidelijk aan de kalfsfond en de wijn bij. Bind alle verse kruiden, buiten de bladpeterselie, samen in een kruidentuiltje en doe het samen met het vlees in de pan. Breng aan de kook. Zet het vuur zachter en laat 45 minuten garen.

  4. 4

    Maak de wortelen, de aardappelen en de raapjes schoon en snij in grove stukken. Doe alle groenten bij het vlees in de pan en breng aan de kook. Voeg eventueel extra water toe. Laat 25 minuten sudderen.

  5. 5

    Haal het kruidentuiltje uit de pan. Breng de navarin op smaak met peper en zout en breng opnieuw aan de kook. Laat nog 5 minuten sudderen en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Lamsnavarin met raapjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!