Kervelsoep
bereiding
-
1
Verwijder de blaadjes kervel van de stengels en zet ze opzij. Spoel de blaadjes. Spoel de stengels en hak ze grof.
-
2
Spoel de prei en de selder. Schil de ui en de aardappel. Hak de groenten in grote stukken.
-
3
Stoof de kervelstengels en de overige groenten in een pan met de boter gedurende 5 minuten. Strooi de bloem bij de groenten en roer goed om.
-
4
Voeg de bouillon al roerend toe. Knoop de takjes tijm en peterselie en het blaadje laurier met keukentouw tot een kruidentuiltje. Leg het kruidentuiltje in de soep. Breng de soep aan de kook en laat ze 20 minuten sudderen.
-
5
Verwijder het kruidentuiltje. Pureer de soep met een staafmixer. Kruid bij naar smaak met peper en zout. Voeg de blaadjes kervel toe en laat even aan de kook komen. Mix nogmaals kort. Laat de soep nog 2 minuten sudderen.
-
6
Verdeel de soep over de borden.