Postelein-kervelsoep met kaasstengels
bereiding
-
1
Maak de kaasstengels. Verwarm de oven voor op 180°C. Snij het bladerdeeg in repen, neem de twee uiteinden van een reep vast en draai ze tot een mooie stengel. Leg de stengels op een met bakpapier beklede bakplaat. Klop het ei los met de melk. Bestrijk de bladerdeegstengels met het ei en strooi er de kaas over. Bak de kaasstengels in 15 minuten goudbruin in de oven.
-
2
Maak intussen de soep. Pel de uien en snij ze in grove stukken. Spoel de prei en de selder en snij ze in stukken. Verhit de olijfolie in een soeppot en voeg de ui, de prei en de selder toe. Laat even stoven en blus met de bouillon. Laat 15 minuten koken.
-
3
Spoel de postelein en de kervel en voeg ze toe aan de soep. Hou enkele blaadjes apart voor de afwerking. Laat de soep nog zo’n 7 minuten koken. Mix de soep glad, meng er de kruidenkaas onder, kruid met peper en zout en mix opnieuw.
-
4
Lepel de soep in de kommetjes en druppel er wat room over. Werk af met de rest van de postelein en de kervel en kruid met peper. Serveer de soep met de kaasstengels.