Gegratineerde gehaktballetjes met pasta
bereiding
-
1
Pers het teentje knoflook en meng met het gehakt en het ei. Rol er balletjes van. Beboter een vuurvaste ovenschaal.
-
2
Snipper voor de tomatensaus de sjalot fijn. Stoof ze aan in een scheutje olijfolie, voeg de tomatenblokjes en -puree toe, roer om en laat even verder stoven. Blus met rode wijn en voeg de oregano toe. Laat 15 minuten inkoken.
-
3
Kook de spaghetti beetgaar in gezouten water, volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bak ondertussen de gehaktballetjes goudbruin. Verwarm de ovengrill voor.
-
4
Stoof de spinazie een paar minuten in 2 eetlepels hete olijfolie en kruid met peper en zout. Schep de spinazie in de ovenschaal, lepel er tomatensaus over, leg er de gehaktballetjes bovenop. Breek er de mozzarella in stukjes over. Zet 5 minuten onder de grill.
-
5
Giet de pasta af, meng er de gehakte peterselie, 1 eetlepel olijfolie en wat peper en zout door. Serveer met de gegratineerde gehaktballetjes.