Recept

Krabballetjes met knoflookmayonaise

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Hapje deluxe.

bereiding
  1. 1

    Laat de krab goed uitlekken en verkruimel ze in een kom. Spoel de lente-ui, rode paprika en selder en hak ze heel fijn. Stoof ze aan in een pan met wat boter of olie, meng met de krab en voeg de peterselie toe. Maak aan met het ei, de mosterd en de mayonaise en voeg zoveel panko toe als nodig is om balletjes van het mengsel te kunnen rollen. Breng op smaak met cayennepeper en zout.

  2. 2

    Doe wat panko in een diep bord. Rol balletjes van het krabmengsel en rol ze door de panko. Laat een halfuur opstijven in de koelkast.

  3. 3

    Pel de knoflook en pers ‘m bij de mayonaise. Roer goed om en breng op smaak met tabasco.

  4. 4

    Bak de krabballetjes in een pan met hete olie aan alle kanten goudbruin. Serveer met de knoflookmayonaise en een partje citroen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!