Recept

Kerstballetjes met veenbessen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Bij een familiediner kies je beter een hapje dat ook kinderen lusten. Met deze balletjes scoor je gegarandeerd bij groot en klein!

Het kant-en-klare deeg maakt dit gerecht zoveel makkelijker om te maken.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Pel en snipper de sjalot. Meng het gehakt met de kaneel, de nootmuskaat, de tijm, het broodkruim, het ei en de gesnipperde sjalot en breng verder op smaak met peper en zout. Rol er balletjes van. Bak de balletjes goudbruin in wat boter.

  2. 2

    Steek met een glas of een ronde koekjesvorm rondjes uit het bladerdeeg en leg ze in de muffinvorm. Lepel er wat van de veenbessencompote in en leg er een balletje op. Schuif in de oven en bak 15 minuten of tot het deeg goudbruin gebakken is.

  3. 3

    Ontvorm de hapjes en werk af met een takje peterselie. Serveer goed warm.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!