Recept

Brood op een stokje

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Leuk idee voor je volgende tuinfeest: iedereen een broodje op 'n stokje.

bereiding
  1. 1

    Roer het meel, de gist, de rozemarijn en de olijvenstukjes door elkaar. Voeg 240 ml water toe en roer alles even snel goed door. Voeg eventueel wat water toe als het deeg te droog lijkt. Dek de kom af en laat het deeg 12 tot 18 uur rijzen op kamertemperatuur.

  2. 2

    Bestrooi het werkvlak daarna met bloem en strooi het gerezen deeg erop. Vouw het een paar keer dubbel, zodat alle kanten met bloem bedekt zijn. Vorm een rechthoek van het deeg, en verdeel die in zes stukjes. Vorm van elk stukje een broodje en leg ze op een bakplaat. Laat ze nog een halfuur rijzen.

  3. 3

    Week intussen 6 stokjes in wat water en steek ze in de broodjes. Wikkel eventueel wat zilverpapier rond het stokje, zodat het niet verbrandt. Bak de broodjes 30 min. in een voorverwarmde oven op 200°C.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Brood op een stokje

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!