Chocolade vlechtbrood met amandelen
bereiding
-
1
Meng de gist en 2 eetlepels suiker onder de lauwe melk. Laat 15 minuten rusten.
-
2
Doe de bloem, de resterende suiker, het zout en het ei in een kom. Voeg de melk toe en kneed tot een glad deeg. Voeg de boter beetje bij beetje toe en kneed met in olie ingevette handen tot een soepel, wat plakkerig deeg. Vorm een bol van het deeg en leg in een ingevette kom. Dek af met plastic folie en laat 1 uur rijzen op een warme plaats.
-
3
Rooster de amandelschilfers in een droge koekenpan goudbruin en warm de chocopasta een klein beetje op in de microgolfoven.
-
4
Rol het deeg uit tot een dunne lap op een bebloemd werkblad. Besmeer het deeg met de chocoladepasta en bestrooi met 2/3 van de amandelschilfers. Rol de lap op en druk ’n beetje plat.
-
5
Snij de rol in de lengte in 3 repen en maak er een vlecht van. Leg de vlecht op een met bakpapier beklede bakplaat. Dek af met folie en laat nog eens 45 minuten rijzen.
-
6
Verwarm de oven voor op 180°C. Strooi de resterende amandelschilfers over het brood. Schuif het brood in de oven en laat 20 minuten bakken.
-
7
Laat afkoelen en bestrooi voor het serveren met poedersuiker.