Sint-jakobsvruchten met basilicumolie
bereiding
-
1
Dompel de basilicumblaadjes even onder in kokend water. Haal ze eruit en doe ze in de blender. Voeg de olijfolie in een straaltje toe en mix fijn. Kruid met peper en zout.
-
2
Rasp 1 limoen en pers het sap uit. Snij de andere limoen in plakjes. Snij het groen van de lente-ui in schuine ringen.
-
3
Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan zonder vetstof. Zet apart voor de afwerking.
-
4
Maak de schelpen voorzichtig open, haal de vruchten eruit, laat de koraal eraan hangen. Spoel de vruchten zorgvuldig en leg ze op keukenpapier. Verhit een pan met wat boter en olijfolie. Bak er de sint-jakobsvruchten heel kort in aan, langs beide kanten. Kruid met peper en zout.
-
5
Spoel de schelpen en leg de gebakken vruchten erin. Leg er een plakje limoen bij, wat lente-ui en geroosterde pijnboompitten. Lepel er wat van de basilicumolie over en besprenkel met limoensap.