Everzwijnquenelles met truffel en aardpeerpuree
bereiding
-
1
Maal het spek. Hak het sjalotje fijn en fruit het in boter. Hak de truffel en de salieblaadjes fijn.
Schil de aardperen en kook ze in melk
-
2
Meng het gehakt met het spek, het ei, het broodkruim, de sjalotjes, de gehakte truffel, de salie, de cognac en het kruidenpoeder. Breng op smaak met peper en zout. Bewerk het zo, dat het een stevige massa wordt (in een keukenrobot gaat dat heel goed). Rol er kleine balletjes van en bewaar ze in de koelkast.
-
3
Pureer de aardperen en werk ze af met boter en room. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
-
4
Bak de kleine gehaktballetjes in boter tot ze goudbruin en gaar zijn en leg ze samen met de puree in mooie, kleine schaaltjes. Versier met peterselie, truffelreepjes en het bladerdeegje.
Voorbereiding