Bolognesesaus
bereiding
-
1
Gebruik een ovenvaste braadpan met deksel, liefst gietijzer. Verwarm de oven voor op 150°C.
-
2
Snipper de ui en de knoflook fijn. Snij de selder en de wortel in kleine stukjes. Bak de pancetta - of het spek - enkele minuten in 1 el olijfolie. Voeg de rest van de olijfolie toe en bak er de ui, selder en wortel in glazig.
-
3
Doe het gehakt bij in de pan en bak het rul. Doe er de tomatenpuree bij, roer goed om en laat 1 minuut meebakken.
-
4
Blus met de rode wijn en laat het vocht verdampen. Doe er dan de tomaten uit blik en de laurier bij en breng aan de kook. Breng op smaak met peper en zout, en doe er de oregano en het basilicum bij.
-
5
Zet het deksel op de pan en laat de saus 2 à 3 uur zachtjes verder garen in de oven - roer elk halfuur eens om. Voeg indien nodig wat water toe. Op het vuur verder laten garen kan ook, maar doe dit op de laagste stand en roer geregeld om zodat de saus niet aanbrandt.