Recept

Hamkroketjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Fruit de gesnipperde ui glazig in boter. Voeg 100 g fijngesnipperde, gedroogde ham toe en blus met 2 el sherry, laat de alcohol verdampen.

  2. 2

    Smelt 50 g boter. Doe er 150 g bloem bij. Roer 3 tot 4 minuten. Roer er 350 ml melk door. Laat op zacht vuur indikken, roer geregeld. Doe er de ham en 1 el gehakte peterselie bij. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  3. 3

    Strijk 2 cm dik uit op een met plasticfolie bedekte schaal. Zet 2 uur in de koelkast.

  4. 4

    Rol er kroketjes van. Wentel in bloem, losgeklopt eiwit en paneermeel.

  5. 5

    Bak 3 tot 4 minuten in de frituurpan op 180°C. Serveer met gefrituurde peterselie en partjes citroen.

  6. 6

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Hamkroketjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!