Recept

Papillot van tomaten, feta en olijven met gegrilde kipfilet

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Leg 4 vellen aluminiumfolie op het werkvlak en leg op elk vel een trosje tomaten, 6 olijven en verkruimel er de feta over. Kruid met peper en zout en doe er een scheutje olijfolie over. Sluit de papillotten.

  2. 2

    Wrijf de kipfilets in met olijfolie, kruid met peper en zout en gedroogde oregano naar smaak. Bak de kipfilets op de barbecue (of in de grillpan), tot ze goudbruin en gaar zijn. Leg ze niet op het heetste gedeelte, maar aan de rand, zodat ze langzaam kunnen garen. Dat duurt, afhankelijk van de dikte, 15 à 20 minuten.

  3. 3

    Leg ook de papillotten op de barbecue en laat garen tot de tomaatjes warm zijn en de feta een beetje gesmolten. Je kunt ze ook in de oven klaarmaken: 15 minuten op 180°C.

  4. 4

    Serveer de kipfilets met de tomaatjes-olijvenpapillot en geef er knapperig brood bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Papillot van tomaten, feta en olijven met gegrilde kipfilet

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!