Recept

Ovenkip met quinoa, fetaroom en komkommersalsa

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een lekker en gezond avondmaal met kip, quinoa en feta. 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de quinoa en bereid volgens de instructies op de verpakking. Giet af en laat goed uitlekken.

  2. 2

    Mix de feta met 100 ml water met een staafmixer tot een volle witte crème. Kruid met een beetje peper en zet koel weg. Spoel de komkommers, halveer in de lengte, schep de pitjes eruit en snij het vruchtvlees in fijne blokjes. Meng met 2 el olijfolie en 1 el citroensap. Kruid met peper en zout en zet koel weg.

  3. 3

    Pel de uien en snij in ringen, meng met de quinoa. Spoel de paprika en de venkel en snij in partjes. Gril ze kort aan beide kanten in een grillpan. Schep mee door de quinoa. Kruid met peper, zout en een beetje citroensap.

  4. 4

    Pocheer de kip. Schep ze samen met de quinoa in de ovenschaal, verdeel er de olijven over en zet 20 à 25 minuten in de voorverwarmde oven.

  5. 5

    Serveer de kip met een lepel van de ovenquinoa met gegrilde groenten en werk af met een lepeltje van de feta en komkommersalsa.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Ovenkip met quinoa, fetaroom en komkommersalsa

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!