Côte à l’os met chimichurrisaus
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Halveer de aardappelen, zonder te schillen en doe ze in een ovenschaal, besprenkel met ’n scheutje olijfolie en kruid met peper en zout en de naaldjes van de rozemarijn. Zet 30 minuten in de oven.
-
2
Haal het vlees een halfuur op voorhand uit de koelkast
-
3
Maak de chimichurrisaus. Spoel de verse kruiden en hak ze fijn. Hou 4 eetlepels van de gehakte kruiden apart. Pel en pers de knoflook. Pel de sjalot en snipper ze fijn. Maak de chilipeper schoon en snipper ‘m fijn zonder de zaadjes. Meng de kruiden met de knoflook, de rest van de olijfolie, azijn, citroensap, mosterd, peper, zout, cayennepeper en komijn. Voeg naar smaak extra olijfolie of azijn toe. Zet koel weg.
-
4
Kruid het vlees met peper en zout en borstel het in met olijfolie. Leg de côte à l’os op de bbq en schroei dicht. Bak elke kant ongeveer 10 minuten, naargelang de dikte en eigen smaak.
-
5
Verpak het vlees in aluminiumfolie en laat 10 minuten rusten. Snij in reepjes en serveer met de rozemarijnaardappelen en chimichurrisaus.