Cote à l’os met krieltjes en saus van gepofte knoflook
bereiding
-
1
Laat de côte à l’os op kamertemperatuur komen. Leg intussen de hele knoflook ongepeld op de barbecue en laat hem minstens 1 uur poffen.
-
2
Spoel en halveer de krieltjes en leg ze in een ovenschaal. Leg er de rozemarijn bij en kruid met peper en zout. Druppel er 3 eetlepels olijfolie over en rooster ze 40 minuten in de oven of op de barbecue.
-
3
Kruid de côte à l’os langs beide kanten met peper en zout. Schroei hem kort dicht op de barbecue en laat hem nadien nog zo’n 25 minuten garen. Haal de côte à l’os van het vuur en laat hem even rusten onder aluminiumfolie.
-
4
Haal de knoflook van de barbecue en duw de zachte knoflook voorzichtig uit de schil. Doe hem in een steelpannetje met de room en mix glad. Kruid met peper en zout en voeg de rozemarijn toe. Warm de saus op op het vuur of op de barbecue.
-
5
Spoel en droog de sla. Breng de sla op smaak met de rest van de olijfolie, de wittewijnazijn, peper en zout.
-
6
Serveer de côte à l’os met de rozemarijnaardappeltjes, de knoflooksaus en de salade.