Recept

Empanadas met chorizo

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijk hartig hapje.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. 2

    Spreid het bladerdeeg uit op het werkvlak. Steek er 12 cirkels uit van ongeveer 8 cm diameter.

  3. 3

    Halveer de plakjes chorizo of snij ze in stukjes. Snij de manchego in blokjes. Leg op een helft van elk deegplakje stukjes worst en blokjes kaas. Vouw dicht en druk de randen stevig aan (bijvoorbeeld met een deegradertje).

  4. 4

    Klop het ei los met 1 eetlepel water en het paprikapoeder. Kwast er het deeg mee in. Leg de empanadas op een lichtjes ingevette bakplaat. Bak ze 10 tot 15 minuten in het midden van de oven. Geef er een pittig dipsausje en selderstengels bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Empanadas met chorizo

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!