Recept

Notenbrood

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijk bij de brunch of bij een kaasplank.

bereiding
  1. 1

    Doe de bloem met wat zout en de suiker in een mengkom. Maak in het midden een kuiltje.

  2. 2

    Roer de gist los in 220 ml lauw water. Giet in het kuiltje in de bloem. Kneed goed door.

  3. 3

    Doe er de boter en de olie bij. Kneed tot een soepel deeg (minstens 20 minuten met de handen, 10 minuten met de kneedmachine).

  4. 4

    Dek af met plasticfolie. Laat 40 minuten rijzen op kamertemperatuur.

  5. 5

    Rooster de noten zonder vetstof in een koekenpan met antiaanbaklaag. Laat ze afkoelen. Hak ze grof.

  6. 6

    Kneed het deeg nog 1 minuut goed door. Doe er de noten bij. Kneed nog eens goed door. Leg het brood in een ingevette bakvorm. Dek weer af met plasticfolie en laat nog 30 minuten rijzen.

  7. 7

    Verwarm de oven voor op 200°C.

  8. 8

    Bak het brood 30 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. Ontvorm en laat afkoelen op een rooster.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Notenbrood

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!