Varkenshaasje met mosterdroomsaus en tomatenblokjes
bereiding
-
1
Pel de tomaten, verwijder de zaadjes en snij het vruchtvlees in blokjes.
-
2
Kruid de varkenshaasjes met peper en zout, verhit boter in een braadpan, braad het vlees bruin in ongeveer 5 minuten. Zet het deksel op de pan en laat het vlees in 15 minuten op laag vuur rosé bakken. Draai af en toe.
-
3
Haal de varkenshaasjes uit de pan, hou warm onder aluminiumfolie. Pel en snipper de sjalot. Stoof ze glazig in de pan van het vlees. Zet de dampkap uit, voeg cognac toe en flambeer. Voeg de room, tomatenblokjes en dille toe, roer om. Zet het vuur hoger en laat de saus inkoken. Haal van het vuur, roer de mosterd erdoor en kruid met peper en zout.
-
4
Snij het varkenshaasje in plakken en leg op voorverwarmde borden. Lepel er wat saus over.