Recept

Flapjes met banaan, peer en chocolade

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Origineel vieruurtje.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. 2

    Schil de peren, verwijder klokhuis en pitten en snij het vruchtvlees in blokjes. Besprenkel ze met citroensap.

  3. 3

    Halveer het vanillestokje overlangs. Smelt de boter in een pannetje. Voeg de peren, het vanillestokje en de rietsuiker toe. Laat 5 minuten stoven. Verwijder het vanillestokje, schraap er het merg uit en vermeng met de peertjes. Laat afkoelen.

  4. 4

    Pel de bananen en snij ze in plakjes. Vermeng ze met de peren.

  5. 5

    Verdeel het fruit over de plakjes bladerdeeg en bestrooi met chocoladeschilfers. Vouw dicht en druk de randen stevig aan. Laat 10 minuten rusten in de koelkast.

  6. 6

    Kwast de flapjes in met losgeklopt ei. Bak ze 20 minuten in de oven. Bestrooi de warme flapjes met grove griessuiker. Laat afkoelen op een rooster.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Flapjes met banaan, peer en chocolade

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!