Flapjes met banaan, peer en chocolade
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
2
Schil de peren, verwijder klokhuis en pitten en snij het vruchtvlees in blokjes. Besprenkel ze met citroensap.
-
3
Halveer het vanillestokje overlangs. Smelt de boter in een pannetje. Voeg de peren, het vanillestokje en de rietsuiker toe. Laat 5 minuten stoven. Verwijder het vanillestokje, schraap er het merg uit en vermeng met de peertjes. Laat afkoelen.
-
4
Pel de bananen en snij ze in plakjes. Vermeng ze met de peren.
-
5
Verdeel het fruit over de plakjes bladerdeeg en bestrooi met chocoladeschilfers. Vouw dicht en druk de randen stevig aan. Laat 10 minuten rusten in de koelkast.
-
6
Kwast de flapjes in met losgeklopt ei. Bak ze 20 minuten in de oven. Bestrooi de warme flapjes met grove griessuiker. Laat afkoelen op een rooster.