Gamba’s met prei
bereiding
-
1
Laat de gamba’s ontdooien. Pel ze, snij ze op de rugkant open en verwijder het zwarte darmkanaal. Bestuif ze met maïszetmeel.
-
2
Snij de paprika’s in blokjes en verwijder de zaadjes. Snij de lente-uitjes in ringetjes. Pel en hak de knoflook. Rasp de gember.
-
3
Spoel de prei. Halveer de stengels in de lengte en snij ze in fijne reepjes. Stoom ze 8 minuten boven een bodempje water.
-
4
Roerbak knoflook en gember 1 minuut in wat arachideolie. Voeg de paprika toe. Kruid met pilipili en zout. Bak nog 3 minuten.
-
5
Doe er de gamba’s en de lente-uitjes bij. Laat nog 2 minuten bakken of tot de gamba’s gaar (en dus dieproze) zijn.
-
6
Verdeel de prei over de borden. Leg er de gebakken gamba’s bij. Serveer meteen.