Wortelpuree uit de oven met gekruid gehakt
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de wortelen en de aardappelen. Snij ze in stukken. Pel en snipper de ui en de knoflook.
-
2
Kook de aardappelen en wortelen beetgaar in lichtgezouten water. Giet af en plet fijn met een pureestamper, samen met een klontje boter en de melk. Kruid met peper en zout. Roer tot een gladde puree.
-
3
Stoof de ui en knoflook aan in boter. Doe er het gehakt bij en bak rul. Breng op smaak met peper en zout.
-
4
Beboter een ovenschaal – of 4 kleine schaaltjes – en vul ze met een laag wortelpuree. Verdeel daarover het gehakt en dek af met een nieuwe laag wortelpuree. Bestrooi met de panko en 50 g boter, in vlokjes. Zet 25 minuten in de oven. Zet de stand van de oven nadien nog even op grill voor een goudbruin korstje.