Varkensmedaillons met mosterd
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 175°C.
-
2
Snij het vlees in 4 dikke, gelijke plakken. Snij de korst van het brood, verkruimel het en vermeng het met de dragon.
-
3
Kruid het vlees met peper en zout. Bak het aan beide kanten kort aan in boter of olie.
-
4
Leg de medaillons in een ovenschaal. Bestrijk ze met de mosterd en strooi er het broodkruim-dragonmengsel op. Druk licht aan. Besprenkel met wat olie of gesmolten boter.
-
5
Zet 10 minuten in de voorverwarmde oven.
-
6
Hou het vlees warm onder aluminiumfolie en blus de braadschotel met de bouillon. Schraap de aanbaksels los.
-
7
Schenk de saus door een zeef in een pannetje. Laat tot de helft inkoken. Voeg de room toe. Kruid bij met peper en zout. Laat 1 minuut inkoken.
-
8
Lepel de hete saus bij het vlees en dien op.
Voorbereiding