Varkensmedaillons met mosterd-dragonsaus en spruitjescrumble
bereiding
-
1
Maak de spruiten schoon, verwijder de buitenste blaadjes en snij ze onderaan kruiselings in. Kook de spruitjes beetgaar in gezouten water. Giet af en laat uitlekken.
-
2
Meng 2 eetlepels boter met de helft van de peterselie en het paneermeel tot een kruimelig mengsel.
-
3
Stoof de spruitjes aan in wat boter. Bestrooi met de rest van de peterselie, kruid met peper en zout, en schep om.
-
4
Breng voor de saus in een steelpannetje de wijn aan de kook met de kalfsfond. Laat inkoken tot ongeveer ⅓. Voeg de room toe en laat verder inkoken tot de helft.
-
5
Verwarm de ovengrill voor. Schep de spruitjes in een ovenschaal of gebruik individuele ovenschaaltjes. Bestrooi met de crumble. Laat ongeveer 5 minuten korsten onder de grill.
-
6
Kruid de varkensmedaillons met peper en zout en gril ze goudbruin. Hou warm onder aluminiumfolie.
-
7
Roer de mosterd en de dragon door de saus. Kruid met peper en zout. Verdeel het vlees over warme borden. Lepel er saus bij en serveer met de spruitjes