Recept

Varkensmedaillons met mosterd-dragonsaus en spruitjescrumble

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Maak de spruiten schoon, verwijder de buitenste blaadjes en snij ze onderaan kruiselings in. Kook de spruitjes beetgaar in gezouten water. Giet af en laat uitlekken.

  2. 2

    Meng 2 eetlepels boter met de helft van de peterselie en het paneermeel tot een kruimelig mengsel.

  3. 3

    Stoof de spruitjes aan in wat boter. Bestrooi met de rest van de peterselie, kruid met peper en zout, en schep om.

  4. 4

    Breng voor de saus in een steelpannetje de wijn aan de kook met de kalfsfond. Laat inkoken tot ongeveer ⅓. Voeg de room toe en laat verder inkoken tot de helft.

  5. 5

    Verwarm de ovengrill voor. Schep de spruitjes in een ovenschaal of gebruik individuele ovenschaaltjes. Bestrooi met de crumble. Laat ongeveer 5 minuten korsten onder de grill.

  6. 6

    Kruid de varkensmedaillons met peper en zout en gril ze goudbruin. Hou warm onder aluminiumfolie.

  7. 7

    Roer de mosterd en de dragon door de saus. Kruid met peper en zout. Verdeel het vlees over warme borden. Lepel er saus bij en serveer met de spruitjes

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Varkensmedaillons met mosterd-dragonsaus en spruitjescrumble

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!