Recept

Aardappelpannenkoekjes met limoenroom

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Meng de mascarpone met de geraspte limoenschil en het limoensap. Zet koel weg.

  2. 2

    Schil de aardappelen en snij ze in stukken. Kook ze gaar in lichtgezouten water. Giet ze af en pureer ze.

  3. 3

    Spoel de spinazie, laat uitlekken. Spoel de lente-uien en snipper in ringen. Maak de chilipeper schoon, snij doormidden en haal de zaadjes eruit. Snij in ringen. Leg de spinazie in een warme pan zonder vetstof en laat slinken. Laat opnieuw uitlekken en hak fijn.

  4. 4

    Smelt 50 gram boter in een pan en schep samen met de spinazie door de aardappelpuree. Voeg er de melk en eieren aan toe en roer om. Doe er de bloem, chilipeper en gesnipperde lente-uien bij en meng tot een glad geheel. Kruid met peper, zout en komijn.

  5. 5

    Verhit boter in een pan en schep er een kleine pollepel van het beslag in. Bak de pannenkoekjes een voor een goudbruin. Serveer samen met de limoenroom.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Aardappelpannenkoekjes met limoenroom

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!