Recept

Quiche met zalm en venkel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. 2

    Snij de zalm en de venkel in reepjes en de aardappelen in blokjes. Snipper de lente-uitjes in ringetjes.

  3. 3

    Roerbak de venkelreepjes 3 minuten in een beetje olijfolie. Voeg de aardappelblokjes toe. Schep om en kruid met peper en zout.

  4. 4

    Bestrijk een ronde bakvorm met olijfolie. Rol het kruimeldeeg dun uit en leg het in de vorm. Druk de zijkanten goed aan.

  5. 5

    Klop de eieren los met melk. Kruid met peper. Meng met de lente-uitjes en de dille.

  6. 6

    Schep de aardappelblokjes en de venkel op de deegbodem. Leg de zalm erop. Lepel het eimengsel erover.

  7. 7

    Bak de quiche 35 minuten in het midden van de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Quiche met zalm en venkel

Ingrediënten voor

4 personen
  • kruimeldeeg (kant-en-klaar)200 g
  • gerookte zalm250 g
  • venkel200 g
  • aardappel (gekookt)250 g
  • lente-uitjes2
  • verse dille (gehakt)3 el
  • eieren2
  • melk2 el
  • olijfolie
  • peper en zout

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!