Quiche met zalm en venkel
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
2
Snij de zalm en de venkel in reepjes en de aardappelen in blokjes. Snipper de lente-uitjes in ringetjes.
-
3
Roerbak de venkelreepjes 3 minuten in een beetje olijfolie. Voeg de aardappelblokjes toe. Schep om en kruid met peper en zout.
-
4
Bestrijk een ronde bakvorm met olijfolie. Rol het kruimeldeeg dun uit en leg het in de vorm. Druk de zijkanten goed aan.
-
5
Klop de eieren los met melk. Kruid met peper. Meng met de lente-uitjes en de dille.
-
6
Schep de aardappelblokjes en de venkel op de deegbodem. Leg de zalm erop. Lepel het eimengsel erover.
-
7
Bak de quiche 35 minuten in het midden van de oven.
Ingrediënten voor
4 personen- kruimeldeeg (kant-en-klaar)200 g
- gerookte zalm250 g
- venkel200 g
- aardappel (gekookt)250 g
- lente-uitjes2
- verse dille (gehakt)3 el
- eieren2
- melk2 el
- olijfolie
- peper en zout