Krabquiche met venkel
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 185°C. Pel en plet de knoflook, snipper de sjalot. Spoel de venkel en snij in fijne blokjes.
-
2
Verhit een scheutje olijfolie en bak hierin de sjalot, look en venkel op een zacht vuurtje. Voeg het kerriepoeder en een scheutje water toe, laat garen en lichtjes karamelliseren
-
3
Klop de eieren op met de room, voeg de venkel toe en kruid met voldoende peper en zout. Proef en kruid eventueel bij met extra kerriepoeder.
-
4
Doe het bladerdeeg in een bakvorm, prik gaatjes in het deeg en bestrooi met het paneermeel. Beleg met stukjes krab en overgiet met de venkel-roommengeling. Bestrooi met de geraspte parmezaan en zet 35 minuten in de oven.
-
5
Werk af met extra krabvlees, venkelgroen of dille en serveer met limoenpartjes.