Entrecote met worteltjes, spruiten en amandelkroketten
bereiding
-
1
Kook de aardappelen gaar in lichtgezouten water. Giet af en haal ze door de passe-vite of stamp ze fijn. Doe er 50 g boter en de eidooiers bij. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
-
2
Rooster 30 g amandelschilfers in een pan zonder vetstof en schep ze door de puree. Spuit met een spuitzak kleine torentjes van de puree. Laat even rusten.
-
3
Maak de groenten schoon. Kook de worteltjes en spruiten beetgaar in lichtgezouten water. Giet af en zet even opzij.
-
4
Verwarm een frituurpan tot 180°C. Klop het eiwit los met een snuifje zout. Doe de rest van de amandelschilfers bij het paneermeel. Haal de puree torentjes eerst door de bloem, vervolgens door het eiwit en tot slot door het amandelpaneermeel. Bak de kroketjes krokant.
-
5
Kruid het vlees met peper en zout. Bak ze in voldoende boter naar smaak.
-
6
Pel en snipper de ui. Stoof hem glazig in boter. Doe er nadien de worteltjes en spruiten bij en bak even op. Kruid met peper en zout. Serveer met het vlees en de amandelkroketjes.