Recept

Bruschetta

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de stokbroden in schuine stukken. Leg ze op een bakplaat en bak ze goudbruin en knapperig in de oven.

  2. 2

    Pel en ontpit de tomaten, snij ze in blokjes. Doe ze in een kom samen met de ui, de knoflook en de oregano. Kruid met peper en zout en meng.

  3. 3

    Schep het tomatenmengsel op een derde van de sneetjes warm brood. Leg er een plakje mozzarella op. Werk af met basilicum en serveer.

  4. 4

    Blancheer de asperges 5 minuten in gezouten water. Laat ze schrikken in koud water. Snij in stukken.

  5. 5

    Bestrijk een derde van de sneetjes gebakken brood met pesto. Leg er een plakje ham en een aspergestengel of -puntje op en serveer.

  6. 6

    Bestrijk de overige sneetjes warm brood met tapenade van zongedroogde tomaten. Werk af met parmezaanschilfers en een blaadje rucola. Kruid met peper.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Bruschetta

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!