Bruschetta
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de stokbroden in schuine stukken. Leg ze op een bakplaat en bak ze goudbruin en knapperig in de oven.
-
2
Pel en ontpit de tomaten, snij ze in blokjes. Doe ze in een kom samen met de ui, de knoflook en de oregano. Kruid met peper en zout en meng.
-
3
Schep het tomatenmengsel op een derde van de sneetjes warm brood. Leg er een plakje mozzarella op. Werk af met basilicum en serveer.
-
4
Blancheer de asperges 5 minuten in gezouten water. Laat ze schrikken in koud water. Snij in stukken.
-
5
Bestrijk een derde van de sneetjes gebakken brood met pesto. Leg er een plakje ham en een aspergestengel of -puntje op en serveer.
-
6
Bestrijk de overige sneetjes warm brood met tapenade van zongedroogde tomaten. Werk af met parmezaanschilfers en een blaadje rucola. Kruid met peper.