Hartjespizza Hawaï
bereiding
-
1
Meng de bloem met de gedroogde gist, het zout en de olijfolie in een kom of in de keukenmachine en doe er 300 ml lauw water bij. Kneed tot een glad en soepel deeg. Dek af met plasticfolie en laat 30 min. Rijzen .
-
2
Verwarm de oven voor op 220°C. Rol het deeg uit en maak er 8 hartjes of rondjes van. Leg ze op een bakplaat met bakpapier.
-
3
Lepel op elk pizzaatje 1 koffielepel van de tomatensaus. Zeker niet meer, anders loopt de saus van de pizza bij het bakken.
-
4
Snij de ananas in blokjes. Vouw de plakjes salami tot roosjes. Leg op elk pizzaatje een roosje salami en leg er onderaan 2 blokjes ananas tegen, zodat de salami niet openplooit. Bestrooi met oregano en gemalen kaas.
-
5
Bak de pizzaatjes 5 à 7 minuten in de oven, tot ze goudbruin en gaar zijn.